Норвежки електрически конвектори BEHA

Топъл дом от над 100 години

Как се създават едни от най-добрите нагреватели в света

Създаването на някои от най-добрите нагреватели в света – отнема време.
Около 100 години

От 1917 г. BEHA е един от водещите доставчици на електрически домакински уреди и нагреватели за норвежките домове и предприятия.

Една дълбоко вкоренена философия за качество, характеризира развитието и продукцията на BEHA от самото създаване на марката. В днешните продукти BEHA са вградени над 100 години изследвания, разработки и опит.

BEHA – действаща фирма от 1917 година

Основател на фирмата е млад инженер от Консберг на име Карл Евгений Берг-Хансен.

В началото името на фабриката е Berg Hanssen. През 1923 г. името BEHA е създадено чрез съкращение от първите 2 букви на всяко от имената на фабриката -„BE“ и „HA“ от Berg-Hanssen. През 1924 г. компанията разширява първите скромни производствени площадки и се утвърцдава като модерна и голяма фабрика на улица Løvenskiold, която все още е известна като „зона BEHA“ в Позгрунн. През 1973 г. BEHA строи нов модерен производствен завод с над 12 000 квадратни метра площ, извън града, където и до момента се намират производствените мощности на BEHA.

Дълго поддържана философия за качество

Още от основаването си BEHA залага на филосовия от една дума – КАЧЕСТВО. За разлика от други норвежки производители на нагреватели и отоплителни уреди, които залагат на количественото производство, BEHA  запазва своята философия за качество през целия път до днес. 100 години – в които количеството не е било на първо място, а крайния качествен профукт. Продуктите на BEHA винаги са имали високо качество и ниски нива на реклама.

Повече от 10 млн. продукта

Още от появата на първия електрически нагревател през 1917 г., повече от 10 милиона продукти на BEHA са намерили своето място в домовете на потребителите от цял свят. Малко норвежки производствени компании, независимо от индустрията, са успели да устоят на суровия пазар и са работили непрекъснато в продължение на толкова дълго време.

BEHA - 100 години производство, маркетинг и логистика